ruime gezins woning

DEN HAAG

Locatie: Den Haag
Grootte woning: 160 m2
Bouwvolume: 750 m3 bruto
Constructiemethode: kalkzandsteen en beton
Gevelmateriaal: metselwerk en stucwerk
Prijs woning: Eur 350.000 (incl. BTW)

LICHT EN RUIMTE
Het bijzondere van deze woning is de 53 m2 grote woonkamer die voor een groot deel anderhalve verdieping hoog is. Een brede, hoge pui zorgt dat het licht diep de woonkamer indringt. Boven de woonkamer ligt de riante ouderslaapkamer met grote schuifpui die toegang geef tot het dakterras. Aan de voorkant liggen twee slaapkamers. In het midden van de woning onsluit een trap met rechte steken de verspringende verdiepingsvloeren. Op de eerste verdieping ligt de badkamer en een tweede toilet. Op de zolder aan de voorkant kunnen twee slaapkamers gemaakt worden, aan de achterkant ligt een halve verdieping hoger nog een zolderruimte waar ook een kamer gerealiseerd kan worden.

EFFICIENTE ONTSLUITING
De trap bestaat uit twee korte steken die telkens de 1,5 meter verspringende verdiepingen overbruggen. Door de rechte trapsteken, de verspringende verdiepingen en een hoog kozijn in de zijgevel bij de trap is het een licht en ruimtelijke trappenhuis met een goed lopende trap die relatief weinig ruimte vergt.

GEVELMATERIALEN
De woning kan uitgevoerd worden in twee kleuren metselwerk, een plint van metselwerk met daarboven stucwerk of één kleur metselwerk.