metamorfose beganegrond

ZIJLWEG

Locatie: Haarlem

Verbouwing van de begane grond van een woning aan de Zijlweg te Haarlem.

De keuken is van de achterkant van de woning naar de voorkant verplaatst, de wand tussen de voormalige keuken en de woonkamer is verwijderd en het toilet is verplaatst en vergroot. Door deze ingrepen ontstaat er aan de tuinkant een grote woonruimte over de hele breedte van de woning. In de tuingevel is een grote aluminium schuifpui aangebracht waardoor er veel licht in de kamer komt en er ruim zicht op de diepe tuin is. Als je de schuifdeuren openzet loop je makkelijk vanuit de woonkamer de tuin in.

De bestaande houten vloer van de begane grond is vervangen door een geisoleerde betonvloer met een parket van licht eikenhout. De installaties (cv, electra en riolering) op de begane grond zijn voor het grootste deel vervangen en de wanden en het plafond zijn voorzien van nieuw stucwerk.