NICO VAN BOCKHOOVEN

Nico van Bockhooven is in 1987 cum laude afgestudeerd aan de HTS te Haarlem. Daarna volgde hij een opleiding tot architect aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam waarbij zijn afstudeerproject 'de veerdam te Harlingen' werd genomineerd voor de Archiprix, de jaarlijkse prijs voor de beste afstudeerplannen van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur studenten.

Nico van Bockhooven heeft gedurende 16 jaar ervaring opgedaan in interieur, architectuur en stedenbouw als ontwerper bij van Andel Leijsen Interieurarchitecten, architect bij Brakel, Buma, Klous en Brandjes architecten en architect-directeur bij van Bockhooven van Rutten Tauber architecten in Alkmaar. In 2002 starte hij zijn eigen architectenpraktijk in Haarlem.

Sinds die tijd heeft hij met een wisselend team aan een diversiteit van opdrachten gewerkt waaronder woningbouwprojecten in een complexe stedenbouwkundige context, (kleinschalige) projecten in de zorg, interieurprojecten, woningen voor particulieren en diverse andere projecten zoals winkels en in het onderwijs.De veerdam te Harlingen