winkels, bibliotheek, appartementen

DE WAARD

Locatie: Egmond aan den Hoef

Aan de rand van Egmond aan den Hoef zijn een winkelcentrum, een bibliotheek, commerciƫle ruimte en 7 appartementen gerealiseerd. De verschillende functies zijn ondergebracht in een compact volume onder een hellend vegetatiedak. Het gebouw kent twee contrasterende gezichten. Aan de kant die gericht is op het duinlandschap reageert het glooiende vegetatiedak als een artificieel landschappelijk element op de omgeving. Aan de andere kant vormt een zone van drie meter de overgang tussen het dorp en het gebouw. Achter een stalen colonnade bevinden zich de trappen, liften, galerijen en toegangen. Het is een levendige overgangszone tussen binnen en buiten. Vanuit diverse punten in het gebouw, zoals de centrale winkelhal, de bibliotheek en de woningen, is er een prachtig uitzicht op de omgeving.