Minimalistische schoonheid

VILLA REIJN

Locatie: Aerdenhout
Grootte woning: 230 m2
Grootte kavel: 500 m2

Studio Blanca ontwierp voor een echtpaar met een kavel in Aerdenhout een compacte vrijstaande moderne villa met een verrassende ruimtelijkheid.

De basisopzet van de woning is eenvoudig maar de villa heeft een aantal verrassende elementen. In de woonkamer geeft een vide door de extra hoogte en de grote, hoge ramen in de westgevel een rijk gevoel. De grote schuiframen die de gehele zuidgevel beslaan bieden toegang tot de tuin. Om in de zomer het binnenvallende zonlicht te temperen is hier een grote luifel met zonweringslamellen gemaakt. Doordat de luifel boven de lamellen met glas is afgedekt kan je hier ook met regen buitenzitten.

Door de Z vorm op de beganegrond krijgen de zithoek, de eettafel en de keuken een eigen plek, in verbinding met elkaar. De wand tussen woonkamer en entree/bijkeuken is bekleed met warm gekleurd eikenhout. De gevel van de keuken is gemaakt van natuursteen die ook aan de binnenkant zichtbaar is.

De grijswit gestucte woning heeft aan de entreekant een elegante eikenhouten entreedeur met een donkergrijze stalen luifel en op de verdieping een groot raam. Vanuit de entreehal leidt een zwart gekleurde betontrap naar de verdieping. Ook op de verdieping is de wand tussen overloop en kamers bekleed met eikenhout. Vanuit de overloop en vanuit de masterbedroom is er via de vide zicht op de woonkamer. Grote ramen bieden vanuit de overloop zicht op de omgeving.