Eén met het landschap

BOSVILLA MEER

Locatie: Drenthe
Grootte woning: 360 m2
Grootte kavel: 3000 m2

Studio Blanca werkt voor een particulier aan het ontwerp voor een bosvilla op een ruim perceel in Drenthe.

In het midden van de villa kom je riant binnen in een twee verdiepingen hoge entreehal. Aan de zuidkant van de entree ligt het 80 m2 grote woongedeelte met keuken en werkkamer. Het woongedeelte is 3,9 meter hoog en heeft aan de zuid- en westgevel grote verdiepingshoge ramen en schuifpuien die een panoramisch blik op de omgeving bieden. Met de schuifpuien kan de hele zuid-westhoek geopend worden. Wonen in het groen in optima forma! Het riante dakoverstek van 2,7 meter aan de zuidkant zorgt voor een overdekt terras.

Aan de noordkant van de transparante entreehal liggen de slaapkamers, badkamers, een sauna, een grote kelder en een ruime bijkeuken. Zijdelings, los van de woning staat een paardenstal.

De kleinschalige opbouw, de horizontale belijning van de daken, de transparantie, de verticale belijning van de puien en toepassing van natuurlijke materialen als hout en natuursteen zorgen ervoor dat de woning zich ingetogen tussen de bomen in het landschap voegt.